Visvrije sushi voor World Vegan Day

Ik houd van sushi. Jaren terug at ik ze helaas nog met vis. Er zijn echter zoveel lekkere plantaardige varianten te maken. Natuurlijk kun je ze vullen met komkommer en andere groenten. Maar ik vind het zoveel leuker om met smaken en texturen te experimenteren. Ik geef er toch graag een vissig smaakje aan.

Ideeën voor vulling
~ gemarineerde oesterzwammen
~ AH zeesticks of van een ander merk
~ vegan garnalen van de toko
~ kipstuckjes van De Vegetarische Slager
~ tofu of tempeh
~ Vegan Zeastar sashimi
~ Wakame zeewiersalade
~ reepjes groenten, mango, avocado
~ vegan tonijnsalade
~ Good Catch plantbased tuna

Ideeën voor smaakmakers
~ miso
~ sojasaus / tamari
~ liquid smoke
~ sriracha
~ mayolijn
~ wasabi
~ nori
~ lenteui
~ gebakken uitjes

Combineer naar eigen inzicht. Als je sausjes en marinades gebruikt in je sushi dan is dippen in sojasaus meestal niet nodig. Je kunt dan de smaken beter uitbalanceren.

Wat is jouw favoriete plantaardige sushi vulling?

Gepubliceerd door Lesley
op 1 november 2020