Vissenbelangen was bij de klimaatmars

Lesley was zondag 12 november aanwezig bij de klimaatmars in Amsterdam. Er waren zo’n 85.000 mensen op af gekomen. Ze droeg een bord met een afbeelding van een koraalkolonie. Het koraal heeft geen mooie kleur, maar is helemaal wit.

Deze zomer hebben we een koraalgebied gezien wat voor 60% verbleekt was. Verbleekt koraal kan weer opleven wanneer de warmte snel genoeg weg is. Maar wanneer dit niet gebeurt zullen de koralen dood gaan. Hierdoor zullen veel dieren rondom het koraal vertrekken of sterven.

Dit koraal staat voor ons symbool voor de staat van de aarde. Wanneer we de gevolgen van klimaatverandering kunnen beperken dan kunnen we een leefbare aarde behouden. Wanneer we hier niet in slagen dan komen er grote veranderingen. Deze zullen een grote impact hebben op het leven zoals we nu kennen. Hopelijk zal deze mars meer en meer burgers verbinden. Die laten zien dat we ons leven anders kunnen inrichten. Dat we net als de koraalpoliepen en de algen een prachtige levensgemeenschap kunnen bouwen voor alle levende organismen.

Eigen foto

Foto van Bite Back

Gepubliceerd door Mark
op 12 november 2023