Update Vissenbelangen

Oeps! We zijn een beetje stil geweest op social media. Toch hebben we niet stil gezeten. In dit bericht praten we je bij.

National Animal Rights Day 6 juni 2021
Wij waren door de organisatie gevraagd om tijdens dit evenement op de Dam een toespraak te houden ter nagedachtenis aan vissen die slachtoffer zijn van menselijk handelen. Lesley vertelde daarom over het leven van Jack, een Skipjack tonijn.

Beach cleanup Seafirst 6 juni 2021
Mark is vrijwilliger voor Seafirst en organiseerde een beach cleanup op Schevingen. In jute zakken werd het afval verzameld. Na de cleanup vertelde Mark iets over de Noordzee. Het motto van Seafirst is “Educate to protect”. De organisatie is opgericht door Dos Winkel. Seafirst geeft lessen op scholen en lezingen voor bedrijven en organisaties.

Snorkelen
Het is het seizoen voor jonge vis. We liggen dan ook iedere week in het water om zoveel mogelijk opnames te maken. We zien jonge driedoornige stekelbaarsjes, baarzen en snoeken. Wel zien we in onze beleving veel minder vis dan vorig jaar. Wij kunnen helaas niet direct aangeven waar dat aan ligt.

Uitvoeringsagenda dierenwelzijn Arnhem
Wij werden getipt dat de uitvoeringsagenda dierenwelzijn 2021-2022 voor Arnhem op de rol staat. Ons is gevraagd of wij wilden deelnemen aan het ronde tafelgesprek met de gemeente. Helaas is dit gesprek gepland op een tijdstip dat niet haalbaar is voor ons. In plaats daarvan hebben wij een schriftelijke reactie hierop gegeven.

Naast deze activiteiten staan er alweer nieuwe op de planning. We zullen proberen jullie beter op de hoogte te houden!

Gepubliceerd door Lesley
op 6 juni 2021