Presentaties en gesprekken bij de film Nederland Onderwater

Heb jij de film Nederland Onderwater al gezien? Het is een film vol prachtige opnames van het leven in Nederlands zoetwater. De vissen spelen er natuurlijk een hoofdrol. Je volgt een paling (aal) die vanuit zee aankomt in het Nederlandse water. Of het nou om een poldersloot gaat, uiterwaard of de Amsterdamse gracht, overal leven vissen. Maar natuurlijk spelen ook amfibieƫn, insecten, vogels en bevers een rol in deze wonderlijke wereld. Wij hebben inmiddels de film al meerdere malen gezien omdat we een aantal keer zijn uitgenodigd om een inleiding op de film te houden en om vragen te beantwoorden na afloop van de film.

Maandag 13 maart 2023 inleiding en gesprek in Lux Nijmegen georganiseerd door de Partij voor de Dieren Nijmegen

In het mooie Lux theater in Nijmegen was er een zaal voor geĆÆnteresseerden op de filmvertoning afgekomen. Lesley hield hier een korte inleiding op de film. Achteraf was het voor het publiek mogelijk om vragen te stellen. In het kader van de verkiezingen voor provincie en waterschappen konden er zowel vragen over vissen gesteld worden als over standpunten van de Partij voor de Dieren. De vragen die meer partij gericht waren werden beantwoord door Tim Griemelijkhuijsen, fractievolger gemeenteraad Nijmegen, nr. 5 op de lijst van de Partij voor de Dieren voor Provincie Gelderland en nr. 7 voor dit waterschap.

Vrijdag 16 juni 2023 inleiding en gesprek in Kulturhus Beek door de Partij voor de Dieren Berg en Dal

Het was een warme avond. Toch waren er nog redelijk wat belangstellenden naar deze filmavond gekomen. Wij hadden hier ook de ruimte om onze informatieborden uit te stallen en tijdens de inleiding konden we gebruik maken van Power Point. Na de film hebben we aan de hand van vragen ook nog veel kunnen vertellen over vissen en hun leefomgeving. Als cadeautje voor onze bijdrage aan deze avond kregen we een mooie houten vissen spaarpot waar mensen een vrijwillige bijdrage in konden doen.

Ook voor het najaar staat er weer een soort gelijk evenement gepland op zondag 8 oktober 2023 in Zutphen.

Gepubliceerd door Lesley
op 21 juli 2023