de Visie van Vissenbelangen

Wij willen door woord en beeld mensen laten zien hoe mooi en interessant het leven onder de waterspiegel is. Wij hopen dat mensen daardoor een connectie gaan voelen met de vissen en hun leefomgeving zodat zij in hun leven of bij het maken van beleid de belangen van vissen mee zullen wegen.

Door menselijk handelen staat de leefomgeving voor vissen flink onder druk. Wij vinden dat de leefomgeving van vissen beter beschermt dient te worden.

De visserij heeft voor een enorme roofbouw gezorgd op de oceaan. Wij willen mensen daarom aanmoedigen om te kiezen voor plantaardige alternatieven.

Vissen beschikken over het vermogen om te leren en om te communiceren. Ze kunnen pijn en stress ervaren. Wij willen dat mensen vissen als volwaardige individuen gaan zien.

Vissen horen thuis in de vrije natuur. Wij willen mensen daarom ontmoedigen om vissen als huisdier aan te schaffen of om een bezoek te brengen aan commerciële aquaria.

Doelstelling

Het doel van de stichting is om burgers, organisaties en overheidsinstanties bewust te maken van het belang om vissen en hun leefomgeving te beschermen. Wij willen bereiken dat bij het maken van keuzes er rekening gehouden wordt met de belangen van vissen en hun leefomgeving. Betere keuzes voor vissen leiden tot een hogere biodiversiteit en een gezondere leefomgeving voor mens, dier en natuur.

Hoe doen we dat?

Er zijn veel verschillende manieren waarop we de vissen en hun leefomgeving onder de aandacht willen brengen. Wij zullen dit doen door onze vier speerpunten.

Beeldmateriaal

Wij delen eigen beeldmateriaal van het onderwaterleven in onze blog met tekst, beeld en geluid.

Meer informatie

Educatie

Via onze themapagina, sociale media en presentaties willen wij jou kennis laten maken met de belangen van vissen.

Meer informatie

Events

Aanwezigheid bij verschillende evenementen.

Meer informatie

Organisaties

Middels verschillende wegen vragen wij om rekening te houden met de belangen van vissen en hun leefomgeving

Meer informatie

Maar er zijn nog veel meer activiteiten te bedenken. Hoe meer donaties we ontvangen hoe meer evenementen we kunnen realiseren.

Benieuwd wat we verder doen?

Meer informatie over de Stichting