World Day for the End of Fishing

Naar aanleiding van de Werelddag voor het Einde van de Visserij voeren we op zaterdagmiddag 28 maart voor het derde achtereenvolgende jaar in Nederland een actie in Den Haag.

De actie bestaat uit een formatie met borden, een visuele presentatie waarbij mensen als vissen onder een net liggen, flyeren en een stand.

Waarom eisen we het einde van de visserij?
Jaarlijks worden er alleen al door de Nederlandse visserij zo’n 4 miljard vissen gevangen en gedood. Een enorm aantal! De vangsten gaan gepaard met enorme bijvangsten en veroorzaken verwondingen, stress en pijn. Daarna worden de dieren niet gedood, maar sterven ze ergens gedurende het verwerkingsproces: door verstikking, levend strippen, een combinatie van voorgaande of op ijs leggen.

Daarnaast vangt de Nederlandse visserij jaarlijks zo’n 1 miljoen kreeften en krabben en worden er ook zo’n 1 miljoen levende Amerikaanse kreeften geïmporteerd. Hun trieste lot is algemeen bekend: de meeste dieren worden levend gekookt. In Nederlandse viskwekerijen, een vorm van bio-industrie, worden jaarlijks zo’n 10 miljoen vissen gedood.

Deze dieren worden nooit gezien als individuen, niet beschermd, zijn de grote onbekenden van het publiek en de vergeten dieren in dierenrechtencampagnes.
De Werelddag voor het Einde van de Visserij eist de afschaffing van de visserij en van de viskwekerijen, en heeft betrekking op de vissen, schaaldieren (zoals kreeften, krabben en garnalen) en koppotigen (zoals inktvissen).

Doe deze ene dag in het jaar mee voor de vissen, kreeften, krabben, garnalen en andere vaak vergeten zeedieren!

Bedankt dat je interesse hebt in deze actie in Den Haag. Hieronder vind je wat informatie over hoe je kan deelnemen aan deze actie.

Hoe aan te melden? Dat kan vrij eenvoudig:

Ben je nog geen activist bij Bite Back:

Ben je al activist bij Bite Back. Meld je dan aan via: nl@biteback.org
Aangemelde deelnemers ontvangen voor de actie een mail met extra informatie over de exacte locatie en tijd van de actie, alswel eventuele andere instructies waar nodig.

* Racistische, xenofobe, seksistische en andere discriminatoire uitlatingen (of het verspreiden van zulk gedachtegoed) worden niet getolereerd. Wij houden het recht om hierop personen te weigeren bij onze acties.